O nama

Global Travel Group osnovan je 2005. godine kao neprofitna organizacija sa ciljem pružanja podrške i poboljšanja kvaliteta života studenata, učenika i drugih mladih u društvu.

Podrška studentima, učenicima i nastavnom osoblju usmerena je na povećanju učešća u nacionalnim i međunarodnim kulturno-građanskim programima razmene i obrazovne i naučne saradnje, zatim povećanju informisanosti o aktivnostima vezanim za nauku, kulturu, putovanja, sport, obrazovanje i društveni život.  Realizujemo programe i aktivnosti za studente i učenike u oblastima neformalnog obrazovanja, kvalitetnog provođenja slobodnog vremena, kulture i umetnosti kao i  razvoja omladinskog preduzetništva i pospešivanja zapošljivosti.

Jedan od najznačajnijih projekata je razvijanje i promovisanje Internacionalne studentske identifikacione kartice – ISIC, i Internacionalne profesorske identifikacione kartice – ITIC  čime se pridružujemo mreži svetski jedinstvenog projekta za studente koji je prisutan u preko 130 zemalja sveta i prepoznat od strane UNESCO-a svojim uspešnim razvojem preko 60 godina u svetu.

ISIC kartica predstavlja jedini međunarodno priznati studentski ID koji ima status zvaničnog dokumenta na mnogim univerzitetima i školama širom sveta nudeći svojim članovima privilegovan pristup prevozu, smeštaju, sportu, odnosno bilo kojim proizvodima i uslugama koje će motivisati njihov razvoj, informisanost, mobilnost, i unaprediti svakodnevni život.

GTG je uz podršku Evropskog omladinskog centra prepoznat kao bitan partner Vlade Republike Srbije u razvijanju programa za mlade usko sarađujući sa Ministarstvom omladine i sporta, Ministarstvom nauke i tehnoloskog razvoja i Ministrastvom trgovine,turizma i telekomunikacije.

Saradnjom sa Fakultetima, Visokoškolskim ustanovama i Studentskim centrima širom Srbije ulažu se dodatni napori i kreativna energija da bi se što uspešnije odgovorilo na potrebe mladih.

Pratite nas: